personer
Ingredienser
- 250 g kidney bønner
- 250 g hvide bønner
- 750 g hakket oksekød
- 2 spsk solsikkeolie
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 peberfrugt rød
- 1 peberfrugt grøn
- 1 chili peber rød
- 3 ds. hakkede tomater
- 2 dl vand
- 3 spsk chili mild
- 1 spsk sød chilisauce
- salt
- peber
- 1 laurbærblad
- 0.5 spsk sukker
Sådan gør du
- Bønnerne sættes i blød i vand natten over (12 timer).
- Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en gryde med vand og lidt salt til de er møre.
- Løgene skæres i både.
- Peberfrugterne renses, skylles og skæres i strimler.
- Chilierne skylles og skæres i fine strimler.
- Pil hvidløgene, hak dem fint.
- Svits oksekødet til det er brunt.
- Hæld kødet over i en skål og rengør gryden.
- Svits løg, hvidløg, peberfrugt og chilier i lidt olie, ca. 5-10 min til løgene er klare.
- Bland tomaterne og vand i og rør rundt.
- Tilsæt krydderier og chilisauce.
- Kom kødet tilbage i gryden og bland godt og kom bønnerne i.
- Lad det stå og simre ved svag varme i ca. 1 time.