personer
Ingredienser
- 1 blomkålshoved delt i mindre buketter
- 5 gulerødder skåret i skiver
- 25 g smør
- 50 g hvedemel
- 4 dl mælk
- 5 æg
- salt
- hvid peber
- Smør og rasp til formen
Sådan gør du
- Kog grøntsagerne lige netop møre i letsaltet vand.
- Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
- Tilsæt herefter, mælk og pisk godt.
- Lad saucen koge igennem i et par minutter og smag til med salt og hvid peber.
- Tag saucen af varmen og pisk æggeblommerne i et ad gangen.
- Pisk æggehviderne til stift skum og vend det hele forsigtigt sammen.
- Smør et ildfast fad med smør og drys med rasp.
- Hæld grøntsagerne heri og fordel gratin dejen over det hele.
- Drys med rasp på toppen og bag gratinen i ovnen i 1 time ved 175 grader.
- Det er vigtigt at ovndøren ikke åbnes mens gratinen bager, da den ellers kan falde sammen.