gratin blomkaal scaled

Gratin med blomkål

Arbejdstid: 20 minutter
Ventetid1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Gratin
Sværhedsgrad: Nemt
4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kog grøntsagerne lige netop møre i letsaltet vand.
  • Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
  • Tilsæt herefter, mælk og pisk godt.
  • Lad saucen koge igennem i et par minutter og smag til med salt og hvid peber.
  • Tag saucen af varmen og pisk æggeblommerne i et ad gangen.
  • Pisk æggehviderne til stift skum og vend det hele forsigtigt sammen.
  • Smør et ildfast fad med smør og drys med rasp.
  • Hæld grøntsagerne heri og fordel gratin dejen over det hele.
  • Drys med rasp på toppen og bag gratinen i ovnen i 1 time ved 175 grader.
  • Det er vigtigt at ovndøren ikke åbnes mens gratinen bager, da den ellers kan falde sammen.

Servering: Rugbrød, friskhakket persille og iskold smør på toppen

    Skriv en kommentar

    Opskrift Vurdering