Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
serveringer
Smaller
Normal
Larger
Print
Add to Collection
Go to Collections
Gratin med blomkål
Ret
Aftensmad
Køkken
Dansk
Nøgleord
Gratin
Sværhedsgrad
Nemt
Forb. tid
20
minutter
minutter
Bagetid
1
time
time
Samlet tid
1
time
time
20
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
1
blomkålshoved
delt i mindre buketter
5
gulerødder
skåret i skiver
25
g
smør
50
g
hvedemel
4
dl
mælk
5
æg
salt
hvid peber
Smør og rasp til formen
Sådan gør du
Kog grøntsagerne lige netop møre i letsaltet vand.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
Tilsæt herefter, mælk og pisk godt.
Lad saucen koge igennem i et par minutter og smag til med salt og hvid peber.
Tag saucen af varmen og pisk æggeblommerne i et ad gangen.
Pisk æggehviderne til stift skum og vend det hele forsigtigt sammen.
Smør et ildfast fad med smør og drys med rasp.
Hæld grøntsagerne heri og fordel gratin dejen over det hele.
Drys med rasp på toppen og bag gratinen i ovnen i 1 time ved 175 grader.
Det er vigtigt at ovndøren ikke åbnes mens gratinen bager, da den ellers kan falde sammen.
Servering: Rugbrød, friskhakket persille og iskold smør på toppen