Go Back
Email Link
Udskriv
–
+
serveringer
Smaller
Normal
Larger
Print
Add to Collection
Go to Collections
Chili con carne
Ret
Aftensmad
Nøgleord
Oksekød
,
Ris
Sværhedsgrad
Nemt
Sæson
Hele året
Forb. tid
30
minutter
minutter
Tilb. tid
1
time
time
Ventetid
12
timer
timer
Samlet tid
13
timer
timer
30
minutter
minutter
Servings
5
personer
Ingredienser
250
g
kidney bønner
250
g
hvide bønner
750
g
hakket oksekød
2
spsk
solsikkeolie
2
løg
3
fed
hvidløg
1
peberfrugt
rød
1
peberfrugt
grøn
1
chili
peber rød
3
ds.
hakkede tomater
2
dl
vand
3
spsk
chili
mild
1
spsk
sød chilisauce
salt
peber
1
laurbærblad
0.5
spsk
sukker
Sådan gør du
Bønnerne sættes i blød i vand natten over (12 timer).
Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en gryde med vand og lidt salt til de er møre.
Løgene skæres i både.
Peberfrugterne renses, skylles og skæres i strimler.
Chilierne skylles og skæres i fine strimler.
Pil hvidløgene, hak dem fint.
Svits oksekødet til det er brunt.
Hæld kødet over i en skål og rengør gryden.
Svits løg, hvidløg, peberfrugt og chilier i lidt olie, ca. 5-10 min til løgene er klare.
Bland tomaterne og vand i og rør rundt.
Tilsæt krydderier og chilisauce.
Kom kødet tilbage i gryden og bland godt og kom bønnerne i.
Lad det stå og simre ved svag varme i ca. 1 time.