personer
Ingredienser
Mørbradgryden:
- 1 svinemørbrad
- 150 g bacon i tern
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g champignon
- 3 tsk paprika
- 1 ds. hakkede tomater
- 70 g tomatpuré
- 0.5 l madlavningsfløde
- salt
- peber
- kørvel til pynt
Rodfrugtmos:
- 1 kg blandede rodfrugter
- 2 spsk smør
- 1 dl mælk
- salt
- peber
Sådan gør du
- Pil og hak løget, pil og pres hvidløget.
- Skyl champignonerne og skær dem i skiver.
- Fjern fedt og sener fra mørbraden, og skær den i tynde skiver.
- Steg baconternene i 2 min i en tør gryde. Tilsæt løg og hvidløg.
- Tilsæt champignonerne efter 2 min, og lad dem blive gyldne.
- Tilsæt kødet, og brun det. Tilsæt paprika, og steg videre i 2 min.
- Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i grove tern.
- Kog dem møre i 20 min i usaltet vand.
- Hæld vandet fra, og mos dem sammen med smør og lunet mælk. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og fløde i mørbradgryden. Smag til med salt og peber, og lad det simre under låg i 30 min.
- Anret mosen og mørbradgryden, og pynt med kørvel inden servering.