personer
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 squash mellemstore
- 0.5 selleri
- 0.5 savoykål
- 200 g grønne bønner
- 0.5 blomkålshoved
- 3 spsk olivenolie
- 1.5 l grøntsagsbouillon kogende
- 2 tomater store bøftomater
- 150 g ærter friske eller frosne
- 1 knsp. tørret oregano
- 1 nip tørret basilikum eller 4 hakkede friske basilikumblade
- salt
- peber
- 3 spsk rødvin
- 125 g pasta kogt
- eventuelt reven parmesanost
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløgsfed og hak begge dele fint.
- Gør alle grøntsagerne i stand, skyld dem og skær dem småtud.
- Blomkålen deles i små buketter.
- Varm olien op i en stor gryde og lad løg samt hvidløg stege gennemsigtigt.
- Kom alle de klargjorte grøntsager i gryden og lad dem svitse med i 3 min. under omrøring.
- Så hældes den kogende bouillon ved, og alt får lov at koge for svag varme i 30 min.
- Tomaterne skoldes, flås og skæres i både, og efter de 30 min. Kommes tomatbåde, ærter og krydderurter i suppen, hvorefter alt koger sagte i endnu 7 min.
- Smag suppen til med salt, peber og rødvin.
- Kom pasta eller ris og lad det varme igennem.
- Eventuelt kan retten tilsættes reven parmesanost lige til sidst.