millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos

Arbejdstid: 10 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Kartoffelmos, Oksekød
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
4 personer

Sådan gør du

Millionbøf:

  • Smelt smørret i en gryde og svits hakket løg, hvidløg og gulerødder i små tern af et par minutter.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af ved god høj varme.
  • Tilsæt bouillon, laurbærblade og engelsk sauce, og lad retten småkoge i ca. 20 minutter.
  • Jævn saucen med maizena, og lad den simre videre et par minutter.
  • Smag millionbøffen til med salt og peber, og giv saucen lidt kulør.

Kartoffelmos:

  • Imens millionbøffen simre koges kartoflerne i rigeligt usaltet vand.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og gem en smule, – så du har til at justere konsistensen med.
  • Mas kartoflerne med et piskeris, og tilsæt derefter smør og creme fraiche. Gør det evt. over helt lavt blus, så mosen får lidt varme samtidig.
  • Pisk mosen godt igennem.
  • Pisk en smule kogevand sammen med mosen til du opnår den ønskede konsistens, og smag derefter kartoffelmosen til med salt.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering




Vores madhistorie
Privatlivs Oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, samt hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.