millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos

Arbejdstid: 10 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Kartoffelmos, Oksekød
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
4 personer

Sådan gør du

Millionbøf:

  • Smelt smørret i en gryde og svits hakket løg, hvidløg og gulerødder i små tern af et par minutter.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af ved god høj varme.
  • Tilsæt bouillon, laurbærblade og engelsk sauce, og lad retten småkoge i ca. 20 minutter.
  • Jævn saucen med maizena, og lad den simre videre et par minutter.
  • Smag millionbøffen til med salt og peber, og giv saucen lidt kulør.

Kartoffelmos:

  • Imens millionbøffen simre koges kartoflerne i rigeligt usaltet vand.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og gem en smule, – så du har til at justere konsistensen med.
  • Mas kartoflerne med et piskeris, og tilsæt derefter smør og creme fraiche. Gør det evt. over helt lavt blus, så mosen får lidt varme samtidig.
  • Pisk mosen godt igennem.
  • Pisk en smule kogevand sammen med mosen til du opnår den ønskede konsistens, og smag derefter kartoffelmosen til med salt.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering