kartoffel porre suppe

Kartoffel porre suppe

Tilberedning: 20 minutter
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bacon, Suppe
Sværhedsgrad: Nemt
4 personer

Ingredienser

Suppe:

Bacondrys:

  • 150 g bacon
  • 1 porre grofthakket – den grønne del

Tilbehør:

  • 240 g brød groft – evt. ristet

Sådan gør du

Suppe:

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og kartofler i ca. 2 min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 15 min. – eller til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen til den er jævn – enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
  • Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber.
  • Bring suppen i kog og smag den til.

Bacondrys:

  • Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min.
  • Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
  • Tør panden af og kom porrerne i, steg dem ved kraftig varme i ca. 4 min.
  • Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
  • Server kartoffel porresuppen med brød og bacondrys.
  • Pynt med brøndkarse.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering




Vores madhistorie
Privatlivs Oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, samt hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.