personer
Ingredienser
Suppe:
- 10 g smør
- 1 løg grofthakket
- 500 g kartofler i små tern
- 3 porrer i ringe – den hvide del
- 7,5 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde eller madlavningsfløde 8% eller 15%
- 1 tsk salt groft
- hvid peber friskkværnet
Pynt:
Tilbehør:
- 240 g brød groft – evt. ristet
Sådan gør du
Suppe:
- Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løg og kartofler i ca. 2 min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
- Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 15 min. – eller til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen til den er jævn – enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
- Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber.
- Bring suppen i kog og smag den til.
Bacondrys:
- Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min.
- Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min.
- Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
- Tør panden af og kom porrerne i, steg dem ved kraftig varme i ca. 4 min.
- Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
- Server kartoffel porresuppen med brød og bacondrys.
- Pynt med brøndkarse.