Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
personer
Smaller
Normal
Larger
Print
Add to Collection
Go to Collections
Kartoffel porre suppe
Ret
Aftensmad
,
Frokost
Køkken
Dansk
Nøgleord
Bacon
,
Suppe
Sværhedsgrad
Nemt
Tilb. tid
20
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
Suppe:
10
g
smør
1
løg
grofthakket
500
g
kartofler
i små tern
3
porrer
i ringe - den hvide del
7,5
dl
grøntsagsbouillon
1
dl
piskefløde
eller madlavningsfløde 8% eller 15%
1
tsk
salt
groft
hvid peber
friskkværnet
Bacondrys:
150
g
bacon
1
porre
grofthakket - den grønne del
Pynt:
brøndkarse
Tilbehør:
240
g
brød
groft - evt. ristet
Sådan gør du
Suppe:
Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits løg og kartofler i ca. 2 min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 15 min. - eller til grøntsagerne er møre.
Blend suppen til den er jævn - enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber.
Bring suppen i kog og smag den til.
Bacondrys:
Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min.
Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min.
Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Tør panden af og kom porrerne i, steg dem ved kraftig varme i ca. 4 min.
Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
Server kartoffel porresuppen med brød og bacondrys.
Pynt med brøndkarse.