personer
Ingredienser
- 2 spsk olie oliven
- 1 rødløg hakket
- 2 fed hvidløg pressede
- 450 g kartofler skåret i tern
- 500 g hestebønner optøede hvis frosne
- 8 ½ dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk mynte frisk finthakket
Sådan gør du
- Varm olivenolien i en stor gryde.
- Tilsæt løg og hvidløg og svits i 2-3 minutter, eller til det er blødt.
- Tilsæt kartofler og svits under konstant omrøring i 5 minutter.
- Rør bønner og bouillon i.
- Læg låg på og lad det simre i 30 minutter, eller til bønner og kartofler er møre.
- Tag nogle få af grøntsagerne op med en hulske og sæt dem til side.
- Hæld resten af suppen i en foodprocessor eller blender og blend den til en glat puré.
- Hæld suppen tilbage i en ren gryde og tilsæt de gemte grøntsager og den hakkede mynte.
- Rør suppen godt sammen og varm den igennem.
- Hæld suppen op i potionsskåle.
- pynt med yoghurt og friske myntekviste og server straks.