personer
Ingredienser
- 2 kg ben nøgle eller ribben
- 25 g smør
- 1 laurbærblad
- 2 timian kviste frisk
- 4 persillestilke
- 2 løg
- 1.5 tsk salt
- 5 peberkorn hele
- 0.5 l vand
Sådan gør du
- Brun benene i smør i en stegegryde. Brun dem af flere omgange. Læg alle ben tæt i gryden og hæld vand på til det knap dækker.
- Bind laurbærblad, timian og persillestilke sammen til en krydderbuket.
- Pil løget og skær det i både.
- Kom krydderbuket, løg, salt og peber i gryden og bring det i kog.
- Lad det simre under låg til kødet næsten falder af benene, det tager ca. 1½ time.
- Tag benene op af gryden og hold dem varme under folie og viskestykker.
- Si stegeskyen, skum fedtet af den og hæld den tilbage i gryden.
- Bring skyen i kog, ryst/rør en meljævning og rør den i skyen.
- Kog skyen ind ved god varme til der er 4-5 dl god kraftig sovs tilbage.
- Smag sovsen til.
Passer til kartoffelmos og sursylt.
Noter
Sig til slagteren at benene er til gode ben, så alt kødet ikke er skåret fra.