Gode ben

Arbejdstid: 15 minutter
Tilberedning: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
4 personer

Ingredienser

Sovsen:

Sådan gør du

  • Brun benene i smør i en stegegryde. Brun dem af flere omgange. Læg alle ben tæt i gryden og hæld vand på til det knap dækker.
  • Bind laurbærblad, timian og persillestilke sammen til en krydderbuket.
  • Pil løget og skær det i både.
  • Kom krydderbuket, løg, salt og peber i gryden og bring det i kog.
  • Lad det simre under låg til kødet næsten falder af benene, det tager ca. 1½ time.
  • Tag benene op af gryden og hold dem varme under folie og viskestykker.
  • Si stegeskyen, skum fedtet af den og hæld den tilbage i gryden.
  • Bring skyen i kog, ryst/rør en meljævning og rør den i skyen.
  • Kog skyen ind ved god varme til der er 4-5 dl god kraftig sovs tilbage.
  • Smag sovsen til.

Passer til kartoffelmos og sursylt.

    Noter

    Sig til slagteren at benene er til gode ben, så alt kødet ikke er skåret fra.

    Skriv en kommentar

    Opskrift Vurdering