personer
Ingredienser
- 1 kg stribet flæsk
- 750 g medisterpølse
- 500 g gule ærter
- 125 g løg
- 4 gulerødder
- 0.5 selleri
- tørret timian
- 2 grøntsagsbouillon terning
- 5 dl vand
Sådan gør du
- 5 dl vand bringes i kog og et par bouillonterninger opløses deri. (tjek på pakken, hvor meget vand der bruges til en terning).
- De gule ærter koges til mos med timian i bouillonvandet.
- Kød og medisterpølse sættes over i vand og bringes i kog.
- Suppen skummes, og salt og urter tilsættes.
- Pølsen skal koge ca. 15 min til kødet er mørt.
- Urterne tages op når de er møre.
- Ærte mosen blandes med kødsuppen, urterne skæres i stykker og kommes på.
- Suppen smages til, varmes godt igennem og serveres til kødet.