personer
Ingredienser
- 500 g gulerødder
- 3 løg skalotte
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- 25 g grødris
- 2 timian kviste
- 1 l hønsebouillon eller grønsagsbouillon
- 1 tsk salt
- peber
- evt. en smule appelsinskal og saft
- purløg finthakket
Sådan gør du
- Gør gulerødder, løg og hvidløg i stand og skær dem i småstykker.
- Sauter dem blidt i 1 spsk smør og olie i en gryde i 7-8 min. Tilsæt ris, timian, 2/3 af bouillonen og salt.
- Lad suppen simre under låg i ca. 45 min. Fjern timiankvistene og blend det til jævn pure.
- Kom pureen i gryden, tilsæt resten af bouillonen bring suppen i kog og rør de sidste 2 spsk smør i.
- Smag til med salt og peber og evt. fintrevet appelsinskal og appelsinsaft.
- Server med finthakket purløg.