Gode ben

Arbejdstid: 15 minutter
Tilberedning: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
4 personer

Ingredienser

Sovsen:

Sådan gør du

  • Brun benene i smør i en stegegryde. Brun dem af flere omgange. Læg alle ben tæt i gryden og hæld vand på til det knap dækker.
  • Bind laurbærblad, timian og persillestilke sammen til en krydderbuket.
  • Pil løget og skær det i både.
  • Kom krydderbuket, løg, salt og peber i gryden og bring det i kog.
  • Lad det simre under låg til kødet næsten falder af benene, det tager ca. 1½ time.
  • Tag benene op af gryden og hold dem varme under folie og viskestykker.
  • Si stegeskyen, skum fedtet af den og hæld den tilbage i gryden.
  • Bring skyen i kog, ryst/rør en meljævning og rør den i skyen.
  • Kog skyen ind ved god varme til der er 4-5 dl god kraftig sovs tilbage.
  • Smag sovsen til.

Passer til kartoffelmos og sursylt.

    Noter

    Sig til slagteren at benene er til gode ben, så alt kødet ikke er skåret fra.

    Skriv en kommentar

    Opskrift Vurdering




    Vores madhistorie
    Privatlivs Oversigt

    Denne hjemmeside bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, samt hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.