personer
Ingredienser
Flødekartofler:
- 1 kg kartofler
- 3 dl kaffefløde
- salt
- peber
Baconbøffer:
- 1 løg stort
- 200 g champignon
- 25 g smør
- 600 g hakket oksekød
- 6 spsk rasp
- 1 dl kaffefløde
- 1 tsk salt groft
- 0.5 tsk peber
- 2 spsk hvedemel
- 1 æg
- tørret timian
- 10 skiver bacon
- 25 g smør
Sådan gør du
Flødekartofler:
- Kartoflerne skrælles, skæres i tynde skiver og lægges i et ildfast fad, drys med salt.
- Hæld fløde over.
- Steges på en rist, nederste rille i ovnen ved 200 grader i 40 min.
Baconbøffer:
- Raspen overhældes med vand, kaffefløde og skal trække i 10 min.
- Svits det hakkede løg og champignon i lidt smør.
- Bland rasp, kød, mel, æg, salt, timian og rør det til en ensartet fars.
- Kødet formes til 8 ovale bøffer.
- Der vikles en skive bacon omkring.
- Bøfferne brunes godt af, 2-3 min. på hver side.
- Bøfferne lægges på flødekartoflerne, sættes i ovnen igen på mellemste rille i ca. 10 min til kartoflerne er møre.
- Skivede tomater lægges ovenpå, en skive ost og et drys paprika.
- Sættes i ovnen igen til osten er smeltet.