Baconbøffer på stegte kartofler

Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bacon, Oksekød
Sværhedsgrad: Nemt
4 personer

Ingredienser

Flødekartofler:

Baconbøffer:

Sådan gør du

Flødekartofler:

  • Kartoflerne skrælles, skæres i tynde skiver og lægges i et ildfast fad, drys med salt.
  • Hæld fløde over.
  • Steges på en rist, nederste rille i ovnen ved 200 grader i 40 min.

Baconbøffer:

  • Raspen overhældes med vand, kaffefløde og skal trække i 10 min.
  • Svits det hakkede løg og champignon i lidt smør.
  • Bland rasp, kød, mel, æg, salt, timian og rør det til en ensartet fars.
  • Kødet formes til 8 ovale bøffer.
  • Der vikles en skive bacon omkring.
  • Bøfferne brunes godt af, 2-3 min. på hver side.
  • Bøfferne lægges på flødekartoflerne, sættes i ovnen igen på mellemste rille i ca. 10 min til kartoflerne er møre.
  • Skivede tomater lægges ovenpå, en skive ost og et drys paprika.
  • Sættes i ovnen igen til osten er smeltet.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering