mos

Kartoffelmos

Arbejdstid: 10 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Tilbehør
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og læg dem i kold vand, mens de øvrige skrælles, for at forhindre, at de bliver brune.
  • Skær kartoflerne i ensartede store stykker og kog dem i en stor gryde kogende vand for jævn varme og under låg i 20-25 minutter, eller til de er møre.
  • Tag gryden fra varmen og afdryp kartoflerne.
  • Hæld dem tilbage i den varme gryde og mos dem med en kartoffelmoser, til der ikke er klumper.
  • Tilsæt smørret og fortsæt med at mose, til det er blandet helt ind i kartoflerne. Tilsæt mælken.
  • Smag kartoffelmosen til med salt og peber.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering