Linsesuppe med kartofler og skinke

Tilberedning: 45 minutter
Sværhedsgrad: Nemt
5 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skyld linserne under rindende, kold vand og undersøg, om der skulle være små sten blandt dem.
  • Smelt smørret i en stor gryde eller ildfast lertøjsskål for jævn varme.
  • Tilsæt løg, gulerødder og hvidløg, læg låg på og svits under hyppig omrøring i 4-5 minutter, til løget er lidt blødt, men ikke taget farve.
  • Hæld linserne i gryden til grøntsagerne sammen med det afmålte vand, laurbærblad og salvie eller rosmarin.
  • Bring vandet i kog, dæmp varmen, læg låg på og lad det simre i 10 minutter.
  • Tilsæt bouillon, kartofler, tomatpure og skinke.
  • Bring atter suppen i kog og lad den simre under låg i 25-30 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
  • Smag til med salt og peber og fjern laurbærbladet.
  • Hæld suppen i varme skåle, pynt med persille og server.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering




Vores madhistorie
Privatlivs Oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, samt hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.