kartoffel porre suppe

Kartoffel porre suppe

Tilberedning: 20 minutter
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bacon, Suppe
Sværhedsgrad: Nemt
4 personer

Ingredienser

Suppe:

Bacondrys:

  • 150 g bacon
  • 1 porre grofthakket – den grønne del

Tilbehør:

  • 240 g brød groft – evt. ristet

Sådan gør du

Suppe:

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og kartofler i ca. 2 min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 15 min. – eller til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen til den er jævn – enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
  • Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber.
  • Bring suppen i kog og smag den til.

Bacondrys:

  • Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min.
  • Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
  • Tør panden af og kom porrerne i, steg dem ved kraftig varme i ca. 4 min.
  • Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
  • Server kartoffel porresuppen med brød og bacondrys.
  • Pynt med brøndkarse.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering