Frikadeller med stuvede ærter gulerødder og persille

Frikadeller med stuvede ærter og gulerødder

Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
4 personer

Ingredienser

Deller:

Stuvning:

Sådan gør du

  • Rør kødet godt fast med salt.
  • Det pillede løg rives på den grove side af et rivejern.
  • Tilsæt løg, æg, peber, mel og mælk og rør farsen fast.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
  • Kog dem ca. 15 min. i vand tilsat salt.
  • Tilsæt ærterne, bring dem i kog igen og lad det koge i 5 min.
  • Pisk eller ryst mel og vand sammen til jævning.
  • Rør jævningen i under omrøring og lad stuvningen koge igennem ca. 3-4 min.
  • Tilsæt smørret og smag til med salt.
  • Steg frikadellerne, der formes ved hjælp af en spiseske, der enten dyppes i vand eller den varme smør. Og steges 6-8 min. på hver side. Vendes under stegningen.
  • Hak persillen.
  • Server frikadellerne sammen med stuvningen drysset med persille og kogte kartofler.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering