Stegt flæsk med persillesovs

Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

Flæsk:

  • Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur. Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.
  • Fordel dem på en stor pande – evt. flere – og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt.
  • Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs. Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig.
  • Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle. Drys evt. med lidt ekstra salt.

Persillesovs:

  • Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve.
  • Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.
  • Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme.
  • Smag den til med salt, peber og revet muskat.
  • Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk.
  • Kom den blendede masse i sovsen.
  • Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen.
  • Smag den til endnu engang.

Server det sprøde flæsk med kogte kartofler – meget gerne nye – samt persillesovsen.

    Skriv en kommentar

    Opskrift Vurdering




    Vores madhistorie
    Privatlivs Oversigt

    Denne hjemmeside bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, samt hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.