Forloren hare

Arbejdstid: 20 minutter
Tilberedning: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Oksekød, Svinekød
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
6 personer

Ingredienser

Sovsen:

Sådan gør du

  • Rør kødet sejt med salt. Rør derefter æggene i et ad gangen.
  • Pil løget og riv det på et rivejern. Rør løg, rasp og fløde i farsen.
  • Knus enebærrene i en morter og tilsæt det sammen med timian. Rør farsen til den er jævn og fast.
  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Form farsen til et farsbrød og læg det i et smurt ildfast fad.
  • Læg det røget spæk eller bacon hen over. Sæt fadet i ovnen og brun farsbrødet i 20 min.
  • Skru ned til 160 grader, hæld mælk og bouillon omkring farsbrødet, læg laurbærbladet ved og steg videre 20 min.

Sovsen:

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og bag det det sammen til en bolle.
  • Spæd med stegeskyen fra haren (fjern laurbærbladet) og kog til sovsen er jævn.
  • Tilsæt fløde, gele, ost, salt og peber. Sovsen må godt være sødlig, krydret og ’vild’ i smagen.
  • Hæld sovsen over haren så haren dækkes og der samtidig er et lag sovs i hele fadet rundt om stegen.
  • Sæt fadet tilbage i ovnen og bag yderligere 20 min.
  • Øs sovs over haren flere gange undervejs.

Serveres med kartofler og surt.

    Skriv en kommentar

    Opskrift Vurdering