personer
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 500 g hakket svinekød
- 3 tsk salt
- 2 æg
- 1 løg
- 1 dl rasp
- 1 dl fløde
- 5 enebær
- timian bladene af 1 kvist
- peber
- 1 spsk olie til fadet
- 12 skiver røget spæk eller bacon
- 1 laurbærblad
- 3 dl mælk
- 7 dl grøntsagsbouillon
Sådan gør du
- Rør kødet sejt med salt. Rør derefter æggene i et ad gangen.
- Pil løget og riv det på et rivejern. Rør løg, rasp og fløde i farsen.
- Knus enebærrene i en morter og tilsæt det sammen med timian. Rør farsen til den er jævn og fast.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Form farsen til et farsbrød og læg det i et smurt ildfast fad.
- Læg det røget spæk eller bacon hen over. Sæt fadet i ovnen og brun farsbrødet i 20 min.
- Skru ned til 160 grader, hæld mælk og bouillon omkring farsbrødet, læg laurbærbladet ved og steg videre 20 min.
Sovsen:
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og bag det det sammen til en bolle.
- Spæd med stegeskyen fra haren (fjern laurbærbladet) og kog til sovsen er jævn.
- Tilsæt fløde, gele, ost, salt og peber. Sovsen må godt være sødlig, krydret og ’vild’ i smagen.
- Hæld sovsen over haren så haren dækkes og der samtidig er et lag sovs i hele fadet rundt om stegen.
- Sæt fadet tilbage i ovnen og bag yderligere 20 min.
- Øs sovs over haren flere gange undervejs.