Go Back
Email Link
Udskriv
–
+
serveringer
Smaller
Normal
Larger
Print
Add to Collection
Go to Collections
Forloren hare
Ret
Aftensmad
Køkken
Dansk
Nøgleord
Oksekød
,
Svinekød
Sværhedsgrad
Nemt
Sæson
Hele året
Forb. tid
20
minutter
minutter
Tilb. tid
1
time
time
Samlet tid
1
time
time
20
minutter
minutter
Servings
6
personer
Ingredienser
500
g
hakket oksekød
500
g
hakket svinekød
3
tsk
salt
2
æg
1
løg
1
dl
rasp
1
dl
fløde
5
enebær
timian
bladene af 1 kvist
peber
1
spsk
olie
til fadet
12
skiver
røget spæk
eller bacon
1
laurbærblad
3
dl
mælk
7
dl
grøntsagsbouillon
Sovsen:
25
g
smør
3
spsk
hvedemel
1
dl
fløde
3
spsk
ribsgele
3
tsk
ost
blåskimmel
salt
peber
Sådan gør du
Rør kødet sejt med salt. Rør derefter æggene i et ad gangen.
Pil løget og riv det på et rivejern. Rør løg, rasp og fløde i farsen.
Knus enebærrene i en morter og tilsæt det sammen med timian. Rør farsen til den er jævn og fast.
Tænd ovnen på 225 grader.
Form farsen til et farsbrød og læg det i et smurt ildfast fad.
Læg det røget spæk eller bacon hen over. Sæt fadet i ovnen og brun farsbrødet i 20 min.
Skru ned til 160 grader, hæld mælk og bouillon omkring farsbrødet, læg laurbærbladet ved og steg videre 20 min.
Sovsen:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og bag det det sammen til en bolle.
Spæd med stegeskyen fra haren (fjern laurbærbladet) og kog til sovsen er jævn.
Tilsæt fløde, gele, ost, salt og peber. Sovsen må godt være sødlig, krydret og ’vild’ i smagen.
Hæld sovsen over haren så haren dækkes og der samtidig er et lag sovs i hele fadet rundt om stegen.
Sæt fadet tilbage i ovnen og bag yderligere 20 min.
Øs sovs over haren flere gange undervejs.
Serveres med kartofler og surt.