personer
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 tomater store modne
- 400 g grønne bønner friske
- 4 spsk olivenolie
- salt
- timian kviste
- parmesan reven
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg. Snit dem fint hver for sig.
- Skær tomaterne i grove terninger (skær blomsterstrengen ud) og stil dem og al saft til side i en skål.
- Nip og skyl bønnerne. Snit dem i små stykker.
- Bring 3-4 dl vand med salt i kog. Tilsæt bønner, lad dem koge 8-10 min. eller til de er meget møre.
- Hæld kogevandet fra bønnerne og gem det. Lad bønnerne blive i gryden, sæt dem over blusset så det sidste vand omkring dem damper væk.
- Kom olie og løg i gryden og sauter bønner og løg sammen.
- Tilsæt hvidløg og tomat og lad det sautere.
- Tilsæt bønnevand, salt og timiankviste efter et minuts tid.
- Lad retten simre til væden er godt reduceret. Det skal være bønner i tomatsauce og ikke en suppe med bønner.
- Fjern timiankviste og server bønnerne varme eller lune med friskrevet parmesan over som selvstændig lille ret eller som tilbehør til stegt eller grillet kød og fjerkræ.