personer
Ingredienser
- 20 skiver stegeflæsk Ca. 1 cm. tykke – måske lidt mere
- 1 bdt. kruspersille
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl mælk
- salt
- peber
- muskatnød revet
- kartofler
Sådan gør du
Flæsk:
- Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur. Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.
- Fordel dem på en stor pande – evt. flere – og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt.
- Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs. Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig.
- Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle. Drys evt. med lidt ekstra salt.
Persillesovs:
- Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve.
- Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.
- Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme.
- Smag den til med salt, peber og revet muskat.
- Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk.
- Kom den blendede masse i sovsen.
- Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen.
- Smag den til endnu engang.