Stegt flæsk med persillesovs

Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

Flæsk:

  • Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur. Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.
  • Fordel dem på en stor pande – evt. flere – og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt.
  • Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs. Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig.
  • Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle. Drys evt. med lidt ekstra salt.

Persillesovs:

  • Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve.
  • Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.
  • Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme.
  • Smag den til med salt, peber og revet muskat.
  • Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk.
  • Kom den blendede masse i sovsen.
  • Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen.
  • Smag den til endnu engang.

Server det sprøde flæsk med kogte kartofler – meget gerne nye – samt persillesovsen.

    Skriv en kommentar

    Opskrift Vurdering