Forloren hare

Arbejdstid: 20 minutter
Tilberedning: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Oksekød, Svinekød
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
6 personer

Ingredienser

Sovsen:

Sådan gør du

  • Rør kødet sejt med salt. Rør derefter æggene i et ad gangen.
  • Pil løget og riv det på et rivejern. Rør løg, rasp og fløde i farsen.
  • Knus enebærrene i en morter og tilsæt det sammen med timian. Rør farsen til den er jævn og fast.
  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Form farsen til et farsbrød og læg det i et smurt ildfast fad.
  • Læg det røget spæk eller bacon hen over. Sæt fadet i ovnen og brun farsbrødet i 20 min.
  • Skru ned til 160 grader, hæld mælk og bouillon omkring farsbrødet, læg laurbærbladet ved og steg videre 20 min.

Sovsen:

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og bag det det sammen til en bolle.
  • Spæd med stegeskyen fra haren (fjern laurbærbladet) og kog til sovsen er jævn.
  • Tilsæt fløde, gele, ost, salt og peber. Sovsen må godt være sødlig, krydret og ’vild’ i smagen.
  • Hæld sovsen over haren så haren dækkes og der samtidig er et lag sovs i hele fadet rundt om stegen.
  • Sæt fadet tilbage i ovnen og bag yderligere 20 min.
  • Øs sovs over haren flere gange undervejs.

Serveres med kartofler og surt.

    Skriv en kommentar

    Opskrift Vurdering




    Vores madhistorie
    Privatlivs Oversigt

    Denne hjemmeside bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, samt hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.