personer
Ingredienser
- 2 løg
- 1.5 kg blandede rodfrugter
- 2 spsk karry
- 1 spsk smør
- 1.2 l hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
- 1 ds. kokosmælk
- 100 g skinke
- 1 bdt. basilikum
- salt
- peber
Sådan gør du
- Skræl løg og rodfrugter, og skær det hele i tern.
- Rist karry i fedtstoffet i en stor gryde, Tilsæt løg og rodfrugter og vend det hele godt sammen. Tilsæt bouillon – det er vigtigt, at det hele er dækket.
- Lad det koge under låg i 30 minutter. Når alt er meget mørt, tager du 4 små portioner af de kogte rodfrugter fra og holder dem lune.
- Resten blendes med en stavblender til en tyk og cremet suppe. Blend kokosmælken i suppen og varm den forsigtigt op. Smag til med salt og peber.
- Skær skinken i strimler, og rist dem i lidt fedtstof på en pande til de er gyldne og sprøde.
- Server suppen med de kogte rodfrugtstykker sprøde skinkestrimler på toppen. Pynt evt. med friske basilikumblade eller en anden krydderurt og server med godt brød til.