personer
Ingredienser
- 300 g linser puy
- 2 tsk smør
- 1 løg stort og fint hakket
- 2 gulerødder fint hakkede
- 1 fed hvidløg fint hakket
- 5 dl vand
- 1 laurbærblad
- ¼ tsk tørret salvie eller tørret rosmarin
- 4 dl hønsebouillon
- 225 g kartofler i små tern
- 1 spsk tomatpuré
- 125 g skinke røget. skåret i små tern
- salt
- peber
Pynt:
Sådan gør du
- Skyld linserne under rindende, kold vand og undersøg, om der skulle være små sten blandt dem.
- Smelt smørret i en stor gryde eller ildfast lertøjsskål for jævn varme.
- Tilsæt løg, gulerødder og hvidløg, læg låg på og svits under hyppig omrøring i 4-5 minutter, til løget er lidt blødt, men ikke taget farve.
- Hæld linserne i gryden til grøntsagerne sammen med det afmålte vand, laurbærblad og salvie eller rosmarin.
- Bring vandet i kog, dæmp varmen, læg låg på og lad det simre i 10 minutter.
- Tilsæt bouillon, kartofler, tomatpure og skinke.
- Bring atter suppen i kog og lad den simre under låg i 25-30 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
- Smag til med salt og peber og fjern laurbærbladet.
- Hæld suppen i varme skåle, pynt med persille og server.