Linsesuppe med kartofler og skinke

Tilberedning: 45 minutter
Sværhedsgrad: Nemt
5 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skyld linserne under rindende, kold vand og undersøg, om der skulle være små sten blandt dem.
  • Smelt smørret i en stor gryde eller ildfast lertøjsskål for jævn varme.
  • Tilsæt løg, gulerødder og hvidløg, læg låg på og svits under hyppig omrøring i 4-5 minutter, til løget er lidt blødt, men ikke taget farve.
  • Hæld linserne i gryden til grøntsagerne sammen med det afmålte vand, laurbærblad og salvie eller rosmarin.
  • Bring vandet i kog, dæmp varmen, læg låg på og lad det simre i 10 minutter.
  • Tilsæt bouillon, kartofler, tomatpure og skinke.
  • Bring atter suppen i kog og lad den simre under låg i 25-30 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
  • Smag til med salt og peber og fjern laurbærbladet.
  • Hæld suppen i varme skåle, pynt med persille og server.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering