personer
Ingredienser
- 2 ds. cannellini bønner a 540 g skyllet
- 3 spsk olivenolie ekstra jomfru
- 1 løg halveret og skåret i skiver
- 800 g savoykål revet
- 3 fed hvidløg hakket, plus 1 fed hvidløg, halveret
- 1.25 l kyllingbouillon eller grøntsagsbouillon
- peber friskkværnet efter snag
- 8 stk. brød fuldkorns landbrød 1/2 tomme tykke skiver daggammelt
- 70 g parmesan
Sådan gør du
- Mos 1 1/2 dl bønner med en gaffel.
- Opvarm 1 tsk olie over medium varme i en hollandsk ovn eller suppegryde.
- Tilsæt løg og kog, omrør ofte, indtil det er blødt og let brunet, 2 til 3 minutter.
- Tilsæt kål og hakket hvidløg; kog, omrør ofte, indtil kålen er “visnet”, 2 til 3 minutter.
- Tilsæt bouillon, mosede bønner og hele bønner; bring det i kog.
- Reducer varmen til medium-lav, dæk delvist og lad det simre, indtil kålen er mør, 10 til 12 minutter.
- Smag til med peber.
- Kort før suppen er klar, ristes brødet let og gnides med den afskårne side af hvidløgsfeddet (let eller kraftigt alt efter smag).
- Fordel toast mellem 8 suppetallerkener.
- Hæld suppe over ristet brød og drys med ost. Dryp cirka 1 tsk olie over hver portion.
- Server straks.