gratin blomkaal scaled

Gratin med blomkål

Arbejdstid: 20 minutter
Ventetid1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Gratin
Sværhedsgrad: Nemt
4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kog grøntsagerne lige netop møre i letsaltet vand.
  • Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
  • Tilsæt herefter, mælk og pisk godt.
  • Lad saucen koge igennem i et par minutter og smag til med salt og hvid peber.
  • Tag saucen af varmen og pisk æggeblommerne i et ad gangen.
  • Pisk æggehviderne til stift skum og vend det hele forsigtigt sammen.
  • Smør et ildfast fad med smør og drys med rasp.
  • Hæld grøntsagerne heri og fordel gratin dejen over det hele.
  • Drys med rasp på toppen og bag gratinen i ovnen i 1 time ved 175 grader.
  • Det er vigtigt at ovndøren ikke åbnes mens gratinen bager, da den ellers kan falde sammen.

Servering: Rugbrød, friskhakket persille og iskold smør på toppen

    Skriv en kommentar

    Opskrift Vurdering




    Vores madhistorie
    Privatlivs Oversigt

    Denne hjemmeside bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, samt hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.