personer
Ingredienser
- 300 g pasta fuldkorn
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 300 g gulerødder
- 1 peberfrugt
- ½ pk. bacon i skiver
- 500 g hakket oksekød
- 2 ds. hakkede tomater
- 70 g tomatpuré
- 1 spsk tørret oregano
- 1 oksebouillon terning
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 100 g ost revet
- salt
- peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Kog spaghettien efter anvisning på pakken.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær den i fine tern.
- Skær bacon i strimler og steg dem til de får farve.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg videre i et par minutter.
- Tilsæt oksekødet og lad det stege med til det er godt brunet af.
- Tilsæt de revne gulerødder, hakket tomat, tomatpure, oregano og bouillon.
- Lad det hele simre ca. 10 min.
- Smag til med salt og peber.
- Pisk æg, mælk, ost og peberfrugt sammen i en skål.
- Tag halvdelen af massen fra – den skal bruges som topping.
- Tilsæt spaghettien i den halve æggemasse og rør godt rundt.
- Fordel halvdelen af spaghetti massen i bunden af et ovnfast fad.
- Fordel halvdelen af kødsovsen over spaghettien og top med resten af spaghettien.
- Afslut med den sidste halvdel kødsovs og den sidste del af ostemassen på toppen.
- Stil fadet i ovnen og lad retten gratinere i ca. 20 min.