personer
Ingredienser
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 400 g hakket oksekød
- 1 tsk kanel stødt
- 0.5 tsk allehånde
- 2 tsk tørret timian
- 2 spsk oregano frisk
- 3 spsk tomatpuré
- 2 dl rødvin
- 1 dl oksebouillon
- 2 auberginer
- 400 g kartofler bage
- 2 spsk olivenolie
- 30 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 6 dl mælk
- muskatnød
- parmesan 2 håndfulde revet
- salt
- peber
Sådan gør du
- Skræl og hak løg og hvidløg. Steg det i en gryde i 5 minutters tid med et par spsk olie ved middelvarme.
- Skru lidt op for varmen og brun kødet godt af. Tilsæt herefter tomatpure og krydderier.
- Rør godt rundt og tilsæt så rødvin og fond. Lad det simre under låg, mens du laver resten. Smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær aubergine i 0,5 cm skiver og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt på begge sider. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, evt. på mandolinjern. Lad dem trække i koldt vand i 5 minutter og dryp dem så af.
- Lav imens bechamel. Smelt smør i en lille gryde ved middelhøj varme. Tilsæt melet og rør rundt.
- Lad melen riste af i en par minutter, inden du tilsætter mælken lidt ad gangen. Lad saucen tykne, inden du tilsætter mere mælk.
- Du skal gerne ende med en cremet sauce. Lad den gerne koge igennem i et minut under grundig omrøring. Rør halvdelen af den fintrevne parmesan i.
- Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber.
- Saml din moussaka i et ildfast fad: Først halvdelen af kødsaucen, så halvdelen af aubergineskiverne i et lag. Et lag af kartofler og så halvdelen af bechamelsaucen. Gentag og slut af med bechamel og drys med det sidste parmesan.
- Bag din moussaka i cirka 40 minutter, til den er godt gylden på toppen.