Moussaka

Moussaka

Arbejdstid: 10 minutter
Tilberedning: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Nøgleord: Oksekød
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
5 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skræl og hak løg og hvidløg. Steg det i en gryde i 5 minutters tid med et par spsk olie ved middelvarme.
  • Skru lidt op for varmen og brun kødet godt af. Tilsæt herefter tomatpure og krydderier.
  • Rør godt rundt og tilsæt så rødvin og fond. Lad det simre under låg, mens du laver resten. Smag til med salt og peber.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær aubergine i 0,5 cm skiver og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt på begge sider. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, evt. på mandolinjern. Lad dem trække i koldt vand i 5 minutter og dryp dem så af.
  • Lav imens bechamel. Smelt smør i en lille gryde ved middelhøj varme. Tilsæt melet og rør rundt.
  • Lad melen riste af i en par minutter, inden du tilsætter mælken lidt ad gangen. Lad saucen tykne, inden du tilsætter mere mælk.
  • Du skal gerne ende med en cremet sauce. Lad den gerne koge igennem i et minut under grundig omrøring. Rør halvdelen af den fintrevne parmesan i.
  • Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber.
  • Saml din moussaka i et ildfast fad: Først halvdelen af kødsaucen, så halvdelen af aubergineskiverne i et lag. Et lag af kartofler og så halvdelen af bechamelsaucen. Gentag og slut af med bechamel og drys med det sidste parmesan.
  • Bag din moussaka i cirka 40 minutter, til den er godt gylden på toppen.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering




Vores madhistorie
Privatlivs Oversigt

Denne hjemmeside bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, samt hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.