Moussaka

Moussaka

Arbejdstid: 10 minutter
Tilberedning: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Nøgleord: Oksekød
Sværhedsgrad: Nemt
Sæson: Hele året
5 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skræl og hak løg og hvidløg. Steg det i en gryde i 5 minutters tid med et par spsk olie ved middelvarme.
  • Skru lidt op for varmen og brun kødet godt af. Tilsæt herefter tomatpure og krydderier.
  • Rør godt rundt og tilsæt så rødvin og fond. Lad det simre under låg, mens du laver resten. Smag til med salt og peber.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær aubergine i 0,5 cm skiver og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt på begge sider. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, evt. på mandolinjern. Lad dem trække i koldt vand i 5 minutter og dryp dem så af.
  • Lav imens bechamel. Smelt smør i en lille gryde ved middelhøj varme. Tilsæt melet og rør rundt.
  • Lad melen riste af i en par minutter, inden du tilsætter mælken lidt ad gangen. Lad saucen tykne, inden du tilsætter mere mælk.
  • Du skal gerne ende med en cremet sauce. Lad den gerne koge igennem i et minut under grundig omrøring. Rør halvdelen af den fintrevne parmesan i.
  • Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber.
  • Saml din moussaka i et ildfast fad: Først halvdelen af kødsaucen, så halvdelen af aubergineskiverne i et lag. Et lag af kartofler og så halvdelen af bechamelsaucen. Gentag og slut af med bechamel og drys med det sidste parmesan.
  • Bag din moussaka i cirka 40 minutter, til den er godt gylden på toppen.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering