Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
serveringer
Smaller
Normal
Larger
Print
Add to Collection
Go to Collections
Blomkålsgratin
Ret
Aftensmad
,
Frokost
Køkken
Dansk
Nøgleord
Gratin
Sværhedsgrad
Nemt
Forb. tid
15
minutter
minutter
Tilb. tid
40
minutter
minutter
Samlet tid
55
minutter
minutter
Servings
8
personer
Ingredienser
190
g
smør
190
g
hvedemel
0.75
l
mælk
kogende
9
æg
salt
peber
rasp
2
blomkålshoveder
mellemstore
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°
Smør og mel bages sammen og spædes med den kogende mælk.
Når det er afsvalet, røres 9 æggeblommer, lidt salt, peber, en smule melis, samt de meget stift piskede æggehvider i.
Den itupillede, omtrent mørkogte blomkål vendes varsomt i dejen, som derefter hældes i en smurt form bestrøet med rasp.
Bag gratinen i ovnen i ca. 40 minutter.