personer
Ingredienser
Kød:
- 800 g hakket oksekød
- 1 spsk olie
- 1 spsk smør
- salt
- peber
Kryddersmør:
- 80 g smør
- 0.33 bdt. oregano
- 1 tsk citronskal finthakket økologisk
- salt
Sådan gør du
Kryddersmør:
- Rør smør, finthakket oregano og citronskal sammen.
- Smag til med salt og sæt smørret koldt indtil servering.
Tilbehør:
- Skrub kartoflerne rene. Kog dem møre i vand tilsat salt.
- Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg.
- Del spidskålen i 8 dele. Steg disse i fedtstoffet, til de får lidt farve.
- Hæld vand i panden, så det når 1½ cm op omkring kålen.
- Lad kålen dampe færdig under låg (ca. 4 min.).
Hakkebøf:
- Form kødet til 6-8 bøffer, som steges i fedtstoffet over middelvarme i ca. 8 min. på hver side, eller til de er gennemstegte.
- Krydr med salt og peber.