personer
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 1 løg
- 1 persillerod eller 1 tynd skive selleri
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk smør
- 1.5 l hønsebouillon eller grønsagsbouillon
- 1.5 dl piskefløde
- salt
- peber
- muskatnød reven
Sådan gør du
- Gør alle grønsagerne i stand. Skær halvdelen af blomkålens krone i små buketter og sæt dem til side.
- Skær stokken, resten af kronen og de andre grønsager i småstykker og sauter dem let i smør i en gryde.
- De skal ikke blive brune.
- Tilsæt halvdelen af bouillonen og lad det hele koge meget mørt under låg.
- Blend det til det er jævnt.
- Hæld det tilbage i gryden, tilsæt resten af suppen og de rå blomkålsbuketter. Kog suppen 2-3 min.
- Tilsæt fløde og kog yderligere 2-3 min. smag til med salt, peber, muskatnød og evt. en anelse citronsaft